• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Предстои ми ремонт на детската

vision of life

Член на екипа
Приятели
Преводачи
Регистриран
9/3/12
Постове
5,049
Резултат от реакция
1,776
Местоположение
България
Здравейте,

Започнах ремонт на детската. Смених старата дървената дограма с ПВЦ, но още на другия ден конденз, преди да съм сложил изолацията. Ще видя как ще са в последствие нещата и може да се наложи да сложа дървена дограма. Мисля да направя вътрешна изолация с вата и гипскартон. Не съм специалист в тази област, но сам ще си сложа гипскартона с конструкцията. За шпкловката и боядисването ще хвана някой. Не, че няма да се справя, но имам и друга работа.
Приемам всякакви съвети относно конструкцията и монтажа на гипскартона.
 
Аз като правих ремонт в къщи също имаше конденз по дограмата особено първата година, по скоро първата зима. Като си я поръчвах много ясно казах на фирмата че не желая никакъв конденз по стъклата, ако трябва да слагат по скъпи стъкла или каквото там решат. Обещаха, ама конденз пак си имаше. Обяснението беше че боите и лепилата от тапетите им се изпарява водата и за това се образува конденза. Както и да е минаха 6-7 години, конденз не съм имал по-вече. Но се отоплявам с климатик който също изсушава въздуха и може би затова няма конденз по стъклата. От вътрешната страна на стаята съм залепил за изолация 6мм. и върху него 12мм. гипскартон направо без никакъв обрешетник и върху него тапети.
 
Е ми то кондензат може да е от много фактори някаква влага или пък докато е сменяна е изстинало помещението и вследствие да се овлажни и тн.
Загрей и после ще си покаже. На моите деца детската в апартамента я направих по-следния начин: първо залепих четворка фибра застъпващ се. След това петица вата и картон. Направих го по този начин защото беше сложно за външна изолация а спешно се налагаше да изолирам помещението. Но по принцип ако има възможност направи си външна изолация. А от вътре има плоскости от гипсокартон с залепен стереопор 2см на тях . Та с тях може на лепене да поизправиш помещението. Иначе то за конструкцията директни окачвачи профили ЦД и УД. Профилите ЦД за стена аз лично ги поставям през 40см но може и през 60см. стига да няма нещо като висящи шкафове на конструкцията. Имали прозорец? При прозореца е малко играчка но щети кажа като решиш какво ще правиш.
 
Последна промяна:
Да, край прозореца малко не са ми ясни нещата. Мисля вътре до пвц-то да не слагам профил. Ще очертая прозореца с профили и ще го обърна.
Пиша от телефона и се изнервям.
Утре ще пиша по- подробно от компа.
 
Преди много години,май станаха, далечната 97.Външната изолация беше много скъпа.За мен поне.Тогава имаше ПОЛПАН -СТИРОДУР но турски.Направих вътрешна изолация залепих го с теракол,(ПОЛПАНА).И го диблирах.След това залепих гипскаптон отгоре.Пак от финансови съображения че лепилото за залепване на гипскартон беше безумно скъпо-правех смес от обикновен гипс и лепило за тапети с която смес на топки през една педя залепих кнауфа. Вече 20 години нямам никакви проблеми, нито напуквания нито влага.Обръщането на прозареца се прави ,като до ПВЦето се залепва изолация .ТЯ ,изолацията, да контактува с дограмата.
За да се получи добра изолация.
 
Значи, редът на работа е следния:
Първо слагаш една бележка от ръбът на прозореца с една дебелина от парче картон. Ако пяната между прозореца и стената е с голямо разстояние, то тогава трябва да използваш по-широк профил за очертаване на прозореца пример сд=60мм или по широк от серията щендер профилите примерно ув=100мм. Заковаваш така дадения профил около прозореца ,че след като сложиш картона да дойде до ръба на прозореца. Първо обръщаш прозореца и после затваряш с картон стената.
Ето малко снимки не много качествени но все пак ще добиеш представа.
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Последна промяна:
Gentaco, е обяснил как става.Аз бих добавил само нещо,аз кова един ПВЦ завършващ провил дирекнотно за дограмата с копчета с плоска глава.Така става по-стабилно.
А ти имаш ли перваз под дограмата?
 
Прозореца едам го вкараха, много плътно влезе и затова се чудя как да го направя.

Имам ПВЦ дъска под дограмата.
 
Ще го направиш,ще помагаме кой с каквото може.Защо не отскочиш до другия форум ,,Направи си сам'' има доста информация.
 
С такъв ПВЦ завършващ профил ще го направя.

Защо не отскочиш до другия форум ,,Направи си сам'' има доста информация.

Имам доста работа и нямам време да чета цели теми точно сега.
 
Back
Горе