• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

План за стартиране на проекта - език за аматьори

  • Автор на темата code
  • Започната на
За това почвай с по обикновени програмки дори нещо такова да е . Аз от програмиране не разбирам. При мен ми помага синът ми, но той не е спец има желание ,но не разбира все още толкова.
 
За това почвай с по обикновени програмки дори нещо такова да е . Аз от програмиране не разбирам. При мен ми помага синът ми, но той не е спец има желание ,но не разбира все още толкова.
Тази част със софтуера за оразмеряването - това не е никакъв проблем за мен. Проблемът е, че след като го направя, то пак ще се опре до нуждата от графичен интерфейс и нещата пак ще се стопират.
Има и нещо друго. Графичното изобразяване не е само визуализация на получения продукт. Често това ще част от процеса на самото "програмиране" на изделието. На практика софтуерът на програмата няма да описва мебелът изцяло, а ще се чертае като груба скица на ръка в компютъра, след което с помощта на програмата въпросната скица ще може да се настройва по всевъзможно полезни начини и да стане едно идеално изделие. Така да се каже писането на програмния език и развитието на графичното представяне задължително трябва да вървят паралелно като дейност.
Но имам едно предложение. Защо не предложиш на сина си да се занимава с 3D представянето и OpenGL? Това, че не разбира не е проблем, защото всичко което трябва може да го научи. Ако го свържеш с мен, например, то аз могат да го свържа с човека, който познавам и е много навътре в 3D визуализацията. Този човек обича да обяснява и преди време почна да ме учи на технологиите за 3D, но определено това не се оказа област която е интересна за мен. Но може да се окаже, че е интересно за сина ти.

Хост за разработка и ползване на проекта.
Инсталирай едно Apache и си тествай работите.
Програмният език не се нуждае от хостинг, защото по принцип се реализира от така наречените desktop приложения. Хостингът е една твърде по-различна дейност и е необходима за организирането на проекта. Ще се получи така, че ако всички дейности почнеш да ги правиш някак калпаво (както стане), тогава крайният продукт самоделка (езикът за мебелистика) ще се получи по същия начин. А това е последното което искам! Не желая да правя хоби експеримент, а едно професионално решение, което ще е полезно на професионалисти мебелисти (и притежавам както исканото образование, така и нужния практически опит).
Между другото хостингът не е от първа необходимост. В най-началните стъпки може да се работи само по обработките в езика и графичното представяне, а чак по-късно проектът да премине към едно много по-добро решение, което използва хостинг.
 
Според мен има решение на проблема и той се нарича
 
Back
Горе