• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Можем ли да конкурираме големите производители

  • Автор на темата sechy888
  • Започната на
Тези 480 лв няма да ти стигнат за материалите само
ПДЧ 2,80/207 - 3 плочи
ПДВ 2,8/2,07 - 1 лист
Кант 0,5/22 - 50 м
Дръжки 8 бр.
Крака - 8 бр.
М-ми чек - 3 ком.
Лост - 1,80 м
ЛОстоносачи - 4 бр.
Рафтоносачи -30 бр.
Минификс - 20 бр.
Огледало - около 15 лв
Всичко останало на аванта
 
Дадох ти материалите грубо ти направи сметката и сподели
 
Не съм много запознат с цените. 3 плочи са към 240 в най евтиния вариант, за нарязване още към 35 станаха 275+кантиране 30=305. Н езнам колко ще излезе фазера ПДФ. Пантите и водачите са към 20лв, до тук 325 и огледалото 15+340.
какво остана, краката, лоста рафтоносачите и минификса, те още колко ще са?

Цанов, ти с какво дупчиш за минификса?
 
Изглежда си нов в бранша, послушай ttsanov 480 лв. няма да ти стигнат само за материали. Виж цените на услугите
 
Не съм точно нов, но не съм се занимавал от 6-7 години, а и като частник имам много малко опит.
Точно от тези цени гледах, какво не съм сметнал както трябва?
 
Моите уважения sechy888 . Аз в момента не мога да разбера каква ти е логиката с тази тема от твоя страна? Искаш да ти се пресметне някоя поръчка тук във форума или си правиш ценоразпис. Имам впечатление, че помислите ти не вървят в правилната посока. Всеки си прави калкулацията сам според неговите разходи . Смятам, че е доста не коректно да се обсъждат цени било то на големи или малки предприятия и занаятчии . Все пак този форум е сътворен да помага на всички заинтересовани в сферата на мебелната обработка бил той професионалист или любител или пък бил технолог в голяма мебелна компания или пък монтажист в още по-голяма компания. Така ,че тук нямаме право да се бъркаме в маркетинговите програми на дадени фирми. Можем да коментираме изработки, качество, доставки, монтаж и тн.
 
Искаш да кажеш че е некоректно да обсъждаме конкуренцията по принцип с цените ли? Защо да можем да обсъждаме качеството на отделни фирми, а не и цените им, въпреки че и те се обсъждат в други тема, специално на фирмите за кроене и кантиране? Нещо лошо ли ще стане ако се разбере че дребните производители могат да са конкурентни като цена на едрите? Въпреки че по всичко личи че това няма как да стане.
 
Разчитат на количество произведен артикул и дават по ниски цени за да се реализират повече продукти ! И 50 лв да остават от гардероб , те днес правя 500 , а ти един и разчиташ да се храниш от него 1 седмица ! За това при нас цените са +200-300-500 (зависи кой как продава) !
 
Специално на фирмите за кроене и кантиране сме пряко свързани с тях, от която ни зависи и цената на крайния продукт. На мен не ми зависи цената от мебелните компании!!! Цената ми зависи от материал доставка и качество, от кроене и кантиране. Не давай пример за цени на производител. Погледни в кой форум се намираш . Точно затова смятам, че темата ти е неуместна и не коректна и би трябвало да я заключа. Все едно да коментираш мен с моята цена и моя труд на крайния ми продукт.
Нещо лошо ли ще стане ако се разбере че дребните производители могат да са конкурентни като цена на едрите?
Просто ако всичко ти е законно влизаш в нелоялната конкуренция. Което води само по себе си, че няма да си плащаш коректно данъците. Никой не може да конкурира големите с цени защото имат чадър, затова остава конкуренция по-качество.
 
Последна промяна:
Да се включа и аз докато gentaco не е заключил темата, а тя е доста безмислена за хора който се занимават сериозно с производство на мебели.На кой му е небходимо да се мери с големите фирми те произвеждат и продават големи серии от разкроени ,кантирани ,раздупчени и пакетирани в кашони плоскости и торбичка с обков разбира се аз такива мебели не мога да правя а и не искам.Нашата сила е в еденичната поръчка и специалното отношение към клиента/ако го заслужава де/.
 
Можете да заключите темата. Стана повече от ясно че дребните не могат да се конкурират големите фирми производители специално с цена.
Ако някой иска да продължи може да каже с какво могат друго да бъдат конкурирани. Качество, отношение, срокове или друго.
 
Back
Горе