• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Можем ли да конкурираме големите производители

  • Автор на темата sechy888
  • Започната на

sechy888

Редовни
Регистриран
12/5/17
Постове
49
Резултат от реакция
12
Местоположение
Враца
Въпросът ми е за ПДЧ 16мм. Разглеждал съм продуктите на Роси, Салекс и Йаф и мисля че там почти не предлагат ламинирано ПДЧ 16мм. Ще направя нова тема специално за цените на мебелите които можем ние дребните производители да дадем. В смисъл можем ли да се конкурираме с големите вериги при положение че те работят с 16мм а ние май не можем.
 
Можем ,защо да не можем. 16мм за мен за си е пе*****ка работа.Що някой е решил да си прави кухня и не си е поръчал готови модули от магазин,значи държи малко и много на качеството.Аз скоро и във веригите не съм срещал 16 - ка.
 
Последна промяна направена от Модератор:
Някои фирми за конфекция работят с по-тънки плоскости от 16 мм, за да им е по-ниска цената. Отначало всички плоскости бяха 16 мм, 18-ките навлязоха после.
Ние трудно може да се конкурираме с големите, защото те купуват големи количества плоскости с големи отстъпки. Фирмите, които предлагат плоскости на пазара си имат кръг от фирми производители, на които им се обаждат и заделят плочи второ качество с палетите, на доста ниски цени. Тези плочи второ качество почти нищо им няма. Тук-там по края са чукнати. Редовната плоча струва примерно 80 лв а второто качество 50 лв. Второто качество уж се продават свободно, но като попиташ все няма.
 
Не става въпрос само за кухни. Ако можем да направим примерно спален комплект който в Виденов е 800 лв за 700, ще ще имаме много повече работа. Аз не знам можели да се постигне това с 16 а камо ли с 18. Затова исках да направя нова тема, принципно за цените.
При сегашното консуматорско общество дето мебелите им минава модата след за най много 10 гд, едва ли има разлика дали нещо ще е с 16 или с 18.
 
Не става въпрос само за кухни, а за всякакви мебели.
Дебелината на плоскостите за българина няма значение, той дори не я забелязва. Цената е водеща. Защо мислиш, че купуват мебли виденов и други подобни.
 
Последна промяна:
Добре, дайте да помислим специално за дебелината сега.
Виждали ли сте счупени мебели защото ПДЧ не е издържало защото е тънко? Аз съм виждал, но то не защото е тънко, а защото изобщо не е трябвало детайла да е от ПДЧ, или пък е трябвало да е двойно, когато става въпрос за някакви носещи детайли на легло да кажем. И друго съм виждал 18мм некачествено, рехаво което не държи винтовете добре.
И да никой от клиентите изобщо не знае че от това ПДЧ е по тънко от нормалното.
 
Аз не бих работил с 16мм прекалено евтино ми е "ШИРПОТРЕБА"ако си фабрика която произвежда стотици бройки може би да .Но мисля че ние от форума правим изделия уникати "по поръчка" на клиента които почти не се повтарят и не върви да се правят с толкова много компромиси.Както ги правят "големите "фирми и хората -потребителите- се лъжат че купуват нещо ЕВТИНО И ХУБАВО .А такова нещо няма.А и според мен не е нужно да конкурираме големите фирми с цена а с КАЧЕСТВО.
 
Аз Василе, те разбирам много добре, но все пак ние обсъждаме темата дали е възможно да се направят конкурентни на големите фирми цени. Има всякакви клиенти и всякакви всякакви мебелисти. Да оставим дебелината на ПДЧето, преди го нямаше това 16мм. Поръчват ти стандартен гардероб и ти казва клиента: ето такъв искам, като този на еди коя си голяма фирма, можеш ли да ми го направиш по евтин?
Ако някой съфорумец е прохождаш частник, не виждам как ще достигне до клиенти които искат уникални и скъпи мебели. Дори и да е накакъв факир, в смисъл да е работил в различни фирми и да може да ги прави тези мебели. Това първо и второ за прохождащите мебелисти до като се научат да ги правят хубавите и скъпи проекти, трябва да минат през обикновени сандъци.
 
ето такъв искам, като този на еди коя си голяма фирма, можеш ли да ми го направиш по евтин
Колега sechy888,

Няма евтини поръчкови работи. Не може поръчковата мебел да е по-евтина от конфекцията по простата причина, че се изработва единична бройка по точно определени размери.
Виж при колите например. Виждал ли си поръчкова кола, да е по-евтина от серийното производство?


За да постигнеш по-добра цена от "големите", трябва да подариш изделието на клиента.
 
Щом казвате, явно е така. Бих искал все пак, ако може някой да направи груба сметка примерно за гардероб като този.
Цената му е 480 + монтаж 60 излиза 540. Може ли грубо да се сметнат материалите + рязане и кантиране колко ще излезе, за да се види дали ще остане някаква печалба?
 
Back
Горе