• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Малка програмка в помощ на мебелистите

Който най-малко го има... :neutral::smile3:
 
Даването на акъл ще е много полезно когато стигна до този етап от развитието на програмата.

Програмата ще е в online вариант за доста дълго време. Desktop реализациите изискват много допълнителна техническа работа, което не е в полза на проекта (защото програмата трябва да се разработва функционално, а после да се оформя визуално).

Иначе акъл се дава само на някой, който евентуално би го "получил" този акъл. А в случая на изграждане на програмата това е човака, който ще разработва програмата. Всичко останало са празни приказки и нищо повече.

Относно програмата днес добавих функционалност, чрез която могат да се добавят и/или изтриват променливи. Хора, запознати с програмирането като koce.to прекрасно знаят, че това е една относително малка работа (отне ми около 30 минути), но е все пак развитие на функционалността. Съставянето и изчисляването на формулите също е малка работа, която планирам да направя в близко бъдеще.

Сега до края на деня ще мисля по отношение на развитието на частта "Общ план за проекта" (от страницата ). Ще си давам сам на себе си много акъл, защото стойността на проекта ще зависи силно точно от тази част.
 
До къде я докарахте, че бях ангажиран?? Какво е развитието на сътворението???
 
Аз съм болен от 2 дена и чак днес започнах да се осъфервам.
 
Аз имам достатъчно свободно време да се съсредоточа върху проекта само в събота. Предната събота започнах функционалността, а тази вече планирам да направя така нареченият лексичен анализатор (само на формули). Ако съм във форма може и цялото изчисление на формулите да завърша и така да опре работата за по-следващата събота вече да се правят неща директно свързани с мебели (какви - евентуално ще се обсъжда през следващата седмица).

Между другото явно някой е влизал в сайта който почнах и е оставил само тези променливи, които са за забавление (а по-важните ги е изтрил). Но това не е проблем, защото засега програмата е в експериментален начален стадий. В бъдеще ще бъдат въведени и специални акаунти, така че няма да може всеки да пипа конструкцията на променливи и уравнения (които тепърва ще се появят) на другите.
 
Аз влизах. Нали затова си постнал линка!! А изтриването не знаех ,че след като въведеш данни и цъкнеш тикчето изтри и то да изтрие целия текст бокс. Което не е нормално как ще пробваме параметрите???
 
Точно така трябва да работи. Тикчето е в колона, която е означена като "Премахни". Връщането на променливата е лесно, просто като я създадеш отново. Пишеш името й в полето над бутона.

Иначе в бъдеще премахването на променлива няма да е позволено, докато последната се ползва в някоя формула (формулите ги почвам тази събота, т. е. утре и ще пиша какво съм направил). Също така утре трябва да блокирам възможността за добавяне на променливи с еднакво име.
 
Кога ще стане формулата на дадена кутия да се разбие по страните и? Аз се пробвь с някакви формули на сайта но настава!!
 
Вече могат да се изчисляват формулите. Засега допустимите операции са + - *, като не се допуска засега унарни + и -, както и употребата на скоби. Тези неща, естествено ще бъдат направени по-нататък.
 
Значи сега в Списък с променливи: Трябва да остане само габаритите на кутията (височина, ширина, дълбочина+ дебелината)
А в Списък с променливи: би трябвало да се изредят самото разбиване на кутията (страна-2бр.,Дъно-1бр.,Таван-1бр.,рафт-?бр.) Освен ако нещо друго не се мисли.
 
Back
Горе