• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Малка програмка в помощ на мебелистите

По принцип онлайн програмите са с големи недостатъци. Освен, че изискват интернет и в повечето случаи искат значителен трафик, то те са по-тежки, а и се обновяват без съгласието на потребителя (защото се зареждат всеки път при стартирането си). Обновяването от своя страна има недостатъка, че в даден момент програмата може да престане да работи, просто защото хардуера и софтуера който ползваш да са вече съвместими.
Работата е там, обаче, че като се стартира разработката на програма - тогава онлайн реализациите определено имат значителни предимства (които изброих). По-нататък естествено е да се премине към desktop решение.

Между другото аз се хванах да правя програмката, но се оказа, че хостингът който ползвам (000webhost.com) е със счупена база данни, което означава, че трябва да чакам да я оправят, за да мога да разработвам програмата. Надявам се скоро нещата да бъдат оправени, иначе ще трябва да търся друг хостинг...
 
Десктоп ли ще е програмата или онлайн?
 
. Дано да греша .Но ми се струва ,че само си търсиш оправдание да се отклониш и избегнеш от сътворението на някакъв продукт.
Аз това където го започнах ще го довърша през зимата тогава имам единствено свободно време . За щото тогава не работя!!!
 
Програмката ще е първоначално online, а по-нататък ще се направи и desktop приложение. Мотивите вече ги казах.

Иначе предварителното планиране кое и как ще се прави е важно, защото в крайна сметка е НАПЪЛНО нормално да адаптирам разработването на програмката към моите цели. Това което ти ще довършиш ще ти помогне в твоите цели да произвеждаш мебели. Аз, обаче, мебели не правя и затова интересите ми са други и трябва разработката да е оправдана за мен.

Иначе вчера базата данни на въпросния хостинг беше оправена и разработката на програмката стартира:

За момента единственото се показва една статична страница (друго не работи), НО в нея имената на поместените променливи са прочетени от база данни, а не са написани като директен текст. Добавянето на променливи и изтриването на съществуващи е една много лесна задача, която ще направя скоро. Също така изчисляването на базови формули от променливите също е лесна задача. По-нататък ще мисля за генерирането на елементарни картинки от тип чертежи.

Забележи, че пътят по който вървя е все пак някак насочен към изграждането на бъдещия език за програмиране от който се интересувам. Например вариантът на koce.to при който променливите са фиксирани в страницата не ми носи никакви предимства, а е само излишна работа според моите възгледи. Също така моето "решение" едва ли ще има скоро приличен дизайн (за разлика от това, което koce.to прави), защото съм насочен изцяло към функционирането на продукта, а не неговото оформление.
 
И според мен десктоп е по-добрия вариант, защото може да се ползва когато ти затрябва. Ако е онлайн, съм почти сигурен, че няма да я ползват много хора, да не кажа, че почти никой няма да я ползва. Ще я разгледат и пробват, но голяма част от хората са свикнали да им е инсталирана, и да им е пред очите.
Съдя по себе си. Разглеждал съм такива онлайн приложения, но само съм ги пробвал. Не ги ползвам, защото или няма да има нет когато ми потрябват, или ще съм на място, където няма въобще интернет. Мобилния не е решение. Също така когато реша да ползвам подобно нещо, правят профилактика на сайта, или същия не работи по незнайни причини.
 
Последна промяна:
онлайн има доста руски конструктори, също има и онлайн програми за разкрой.ето някои от тях



за мен също десктоп версия е по добрия вариант
 
Сега остава да се разберем на какъв език ще се пише , кой ще участва в писането и кой в даването на акъл.
 
  • Харесва ми
Реакции: code
Мен за работа не ме търсете, мога да давам само акъл. :barkane v nosa::mosking:
 
Ето нали знаеш кой дава акъл :40:
 
Back
Горе