• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Котлони за вграждане

vision of life

Член на екипа
Приятели
Преводачи
Регистриран
9/3/12
Постове
5,049
Резултат от реакция
1,776
Местоположение
България
За котлоните се реже отвор в плота и се монтират със специални скоби, или залепваща лента, дадени с уреда.
 

Прикачени файлове

  • Image 13.jpg
    Image 13.jpg
    22.5 KB · Прегледи: 43
Последна промяна направена от Модератор:
С размери 270/490 за двойка котлони и 560/490 за четворка,това са стандартите. Има и индуктивни с различни от тези размери ,но съм монтирал само един такъв и не го запомних.
 
Ще си позволя да допълня, че залепващата лента, която е термоустойчива и предпазва от проникване на течности м/у котлоните и термоплота, не е особено ефективна. На много котлони ми се е налагало да я подменям, тъй като често пропуска. Това води до редица неприятности, за това я заменям с термоустойчив силикон, който и при демонтаж се маха лесно.
 
Тъй като темата е котлони ще задам въпроса си тук.
Някой виждал ли е керамичен котлон за вграждане с 1 газов и един електрически котлон освен този
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения


От години ползваме 1 газов котлон и имаме ел. печка за резерва на която работи единия котлон. Включваме го когато свърши газта.
Сега сменям кухнята и 60 см. комбиниран плот с 4 котлона ми се струва загуба на пари и пространство тъй като все едно ще използвам само 1 котлон.
Горният котлон не ми харесва защото заради повдигнатите врътки на газовия котлон не може да се сложи съд по-голям от 190 мм. (пише го в спецификациите)
 
Газ и ток двойка и аз не съм виждал друг модел. Четворки има най-ралични, но смесени двойки май е само този модел на нашия пазар.
 
От няколко месеца се сблъсквам със следния проблем : котлоните изискват повече дебелина на плота . В контактната схема за индукционни котлони искат луфт от 5-8 мм до фурната , а вериги схеми срещнах и изискване за процеп над фурната около 10 мм
Получава се доста грозна картинка , та ако някой може да даде идея . Бих променил и конструкцията на шкафа , но да стане красиво
 
печатна грешка - монтажна схема
става най често при плотове с дебелина 20 - 30 мм
 
Не мога да разбера какво питаш. От 5 до 8 мм е разстоянието от най горната част на фурната до работния плот. Това е тази част на фурната която се води лицева. Зад този лицев панел самата фурна е по надолу. Шкаф за фурна се прави по два начин: Цял с страници или само дъно с вратичка и се използват страниците на съседните шкафове.
 
Наясно съм с направата на шкафове но ми трябва идея за нещо нестандартно - искам да монтирам котлон с дебелина 47мм в плот с дебелина 20 мм . обикновенно изравнявам лицето на фурната с вратите , така че фугата между вратите и плота да е 2-3мм ,тоест и фурната е на 2-3 мм под плота . При плотове с дебелина 40 мм всичко е ок , при плот 28-30 мм не винаги ,зависи от модела на фурната и производителя .
искам да спазвам разстоянията и изисквамията на производителя ,за да ми признаят гаранцията.
 
Колега golovin,
Няма еднозначен отговор на твоя въпрос. Всичко се прави според дебелината на котлоните и модела на фурната, а те са различни.
Може да смъкнеш фурната малко надолу и да поставиш бленда над нея.
 
така е но имам неизползван обем , а малки бленди се кантират трудно .
Исках да разбера дали и друг е имал подобен проблем
 
Back
Горе