• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Как се прави ъглова етажерка?

toshetozaz

Специалисти
Регистриран
29/11/16
Постове
133
Резултат от реакция
60
Местоположение
София
Здравейте,
Разгледах форума и в една от темите на Gentaco има точно това за което питам.Може ли да ми кажете как си правите шаблоните за заоблените елементи?
От какво се прави шаблона? Става ли от фазер за гръб,някъде май съм виждал такъв ? Нямам фрезер с горно лагерче може ли да се направи и с обикновен прав фрезер?
Ето това е целта:

Благодаря предварително.
 
Става от всякакви подръчни материали шаблона.Фазера е тънък.Става и от него,ама е неудобно.Може и най добре от мдф.Става и от шперплат а и от пдч,ама го кантирай.Фрезера трябва да е лагер,дали отдолу или горе няма значение.Но може и с прав фрезер без лагер, но тогава трябва да използваш приспособление на фрезата за движение по дъга.
 
Ето един по-лесен начин.
Правиш си шаблон от фазер. Начертаваш извивките на парчетата и ги изрязваш със зегето по отдалеко. Вземаш кантовете на шлайфа по чертата. Самия шлайф трябва да е такъв, че да може да поставиш парчето на плота и челно да шлайфаш. Може и ръчен лентов да използваш, като го закрепиш легнал на едната страна.
 
По принцип най правилния начин за изрязване на дъга или по точно част от окръжност е с фреза. Почти всички фрези имат приставка за изрязване на окръжност. Приставката представлява един остър шиш към който се прикрепя прът за определена дистанция, един вит наподобява пергел. Ако нямаме приставки за окръжност, се взима лента от фазер единия край на лентата го прикрепяме към фрезата.Като отвиваме някой винт от шейната и прикрепяме лентовия фазер. а от другата страна направо завиваме с рапитка след като сме избрали окръжността. Ето един пример за по-големи ерове, тук действам направо върху детайла. След заоблянето с фрезата задължително лапа с шкурка за да се премахнат мустаците. Предполагам ,че ще изясни всичко.
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Последна промяна:
Благодаря,страхотно обяснение.Ще се пробвам и ще покажа резултата.Какъвто и да е той :)
 
Колегата goroberto е обяснил много добре но ще трябва да похарчиш някой лев за читав фрезер.На CMT има много добри фрезери със сменяеми ножове с лагер за около 90-130лв според зависи дали лагера е от доло или от горе.
 
Здравейте колеги, едни приятели ми предлагат работа, да произведа нещо като етажерки за козметични салони. За сега искат да видят прототип и ако им хареса за за начало 100бр ще искат. В момента не съм пред компа за да ви покажа какво съм измислил. Да дойда към същноста така, знам че някои колеги разполагат с cnc машина, в файла съм начертал на ръка как ще е таблата. Значи материал мдф 18мм грундиран с размееи 450ммх300мм и ми трябва отвори където ще се поставят кремове, парфюми и т.н. Отворите са с размери ф40, 50,90. И дълбочината им е 5мм. Можете ли да ми дадете оферти на ЛС какво ще ми струва плоскоста (мдф от вас) с отворите. Благодаря ви предварително.
 

Прикачени файлове

  • Бележка_20170308_155057_01.jpg
    Бележка_20170308_155057_01.jpg
    82.2 KB · Прегледи: 25
Предполагам визираш мен. Ще се разберем на лично съобщение.
 
Back
Горе