• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Какъв софтуер за проектиране на мебели ползвате?

Какъв софтуер за проектиране на мебели ползвате?

  • Базис Мебельщик

    Гласа: 6 10.7%
  • Kitchen draw

    Гласа: 8 14.3%
  • Pro 100

    Гласа: 24 42.9%
  • К3 мебел

    Гласа: 2 3.6%
  • Астра конструктор

    Гласа: 0 0.0%
  • bCAD mebel

    Гласа: 1 1.8%
  • Design Sintez

    Гласа: 1 1.8%
  • F-utils

    Гласа: 2 3.6%
  • AutoCad

    Гласа: 14 25.0%
  • 3ds max

    Гласа: 5 8.9%
  • TrunCAD

    Гласа: 2 3.6%

  • Общо гласували
    56
КД 4,5- защото е лесна и дава добра първоначална представа на клиента. Но има много недостатъци и за това, когато се налага по-прецизна визуализация, работя на 3Д макс. Техническите чертежи и по-сложните елементи си ги изчертавам в Аутокад, която пък ми дава възможност за експорт в 3д макс. Това при КД няма как да стане.
 
Има и по-нови версии на програмата, и е описано тук във форума как се инсталират. Колегите, които използват програмата ще ви насочат. Като за начало погледнете тема.
 
Последна промяна направена от Модератор:
браво.страхотни работи.защо в 4,5? вече има и 6, и 6,5 версия.може да се добавят и dxf обекти в програмата.разкажи повече за работата си, например в кд с кой каталог работиш и какви недостатъци намери?
 
Благодаря ви :) За мен също е много ценно да съм сред вас! Ами 4,5, защото тя се ми е инсталирана от години и я ползвам само за бързи/спешни проекти. Иначе знам, че има по-високи версии, но засега се опитвам да задобрявам в 3Д макса и ползвам нея, когато се налага хубава визуализация. А и напоследък правя повече интериор и там например осветлението ( и не само то), може да се покаже много реалистично. Всъщност искам да ви попитам нещо, относно по-високите версии на КД: Има ли вече вариант да се импортира .dwg обект/файл от аутокад? В смисъл, ако е нещо по-сложно и си го начертая в аутокад, мога ли да го пренеса в КД 6,5 например? И друго-може ли вече да се правят релефни текстури? Ако имате някоя снимка на проект на КД 6 или 6,5, ще съм ви много благодарна да споделите, за да видя разликата. Хубав ден ви пожелавам и много доволни клиенти! :)

ПС: Сега виждам, че ме питате и за КД, с кой каталог работя и за недостатъците. Ами готови каталози не съм ползвала, сама си създавам това, което ми трябва, а също така ползвам базите на програмата за кухня и баня. Недостатъците са, че не мога да давам релеф на материалите/текстурите, не мога да създавам сложни обекти и не ми харесва осветлението как излиза. Може би това е само за старите версии и в 6 или 6,5 да го няма този проблем? Другото е, че за 3д макса има страшно много готови модели в различни сайтове, които човек може да си дръпне дори безплатно. Модели на реално съществуващи мебели/колекции, мивки,полилеи,дивани,аксесоари за кухните,за шкафовете и т.н....В КД Искам да направя красив стол например, какъвто ще бъде закупен от клиента, а не мога да го направя -извивки, релеф, текстура. В същност искам да правя наистина реалистични проекти, може би за това се насочих към 3Д макса. Но не съм зарязала и КД, просто не съм инсталирала нова версия.
 
Последна промяна направена от Модератор:
дай да пренесем разговора в раздела за кд.дай нещо 3d dxf да го пробвам че тука нямам аутокад и с кво да го отворя, но имам 5 и 6 версия.
 
A,благодаря,важното е, да знам, че може:) Ще се преместим,щом казвате.
 
намерих нещо в dxf от нета - постнах там.виж в темата за кичъндроу и изтегли ръководството, повечее на руски, ама няма как. за релефи не съм сигурен, в 6 и 6,5 версия рендера е подобрен, ама има само един бутон - няма бърз и рендер.почва визуализация, натискаш ескейп по някое време и то съхранява настройките до момента. не съм си играл скоро с рендера и с кд като цяло защото 6 и 6,5 имат още проблеми - защитата е подсилена, вече има номер на акаунта и не може да се слагат каталози от един акаунт на друг, също и при определени дати спира програмата.има в момента лечение, описал съм го в темата за 6 версия, ама докога ще работи не се знае. затова си имам на единия диск 5, на другия 6 версия за всеки случай. в 6,5 имало импорт от гугъл скечъп - отиваш на сайта на скечъп и си избираш модели, които да импортираш в кд.въобще кд подобрява визуализацията,3д възможностите ги разширява също чрез импорт.
 
Pro100, но има доста недостатъци и бих искал да пробвам нещо по-добро
 
Back
Горе