• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Инструмент от лист за автоматична ножовка за ПДЧ

  • Автор на темата IlGaSC
  • Започната на

IlGaSC

Потребители
Регистриран
5/3/15
Постове
20
Резултат от реакция
13
Местоположение
Плевен
Въпрос: Ако изработя инструмент от заточен лист от авт. ножовка захванат към две шпилки М14, насреща П профил от желязо.(Нещо като гилотина). Дали с това нещо постепенно затягайки гайките ще мога да разцепя ПДЧ плоскост така, че да останат ламинираните страни непокътнати.
 
Каква е целта на занятието и какви са размерите на парчето, което искаш да сцепиш?
 
Крайната цел е огъната вратичка.Идеята: след рацепването да изтъня ламинатите до 2, 3 или 4 мм. с фреза. Най добре 4. след това с лепило и летвички по 1 см. да ги стегна в калъп с необходимия радиус. По този начин се надявам да получа огъната вратичка с дебелина 18 мм. Разцепването е за да спестя материал. Размери различни но като за кухненски шкафове.
 
Последна промяна направена от Модератор:
Прочети тази .
 
Благодаря. Вместо летви ще използвам МДФ. Но идеята е като завършващо покритие да използвам ламината, който е като останалите плоски врати. Мислех да използвам ламиниран фазер, но търговците не предлагат цвета, който съм избрал за плоскостите.
 
Последна промяна направена от Модератор:
Егерските плоскости имат hpl за всички декори
 
Благодаря за отговорите. Разбрах, че като любител се опитвам наново да открия топлата вода. За вратичките ще се насоча към МДФ и HPL и ще се постарая да усвоя технологията и да не оплескам нещата.
 
След огъването идва орязването на готовата врата там ще ти е доста трудно без подходящо оборудване
 
но е доста по скъп от мдф а за огъване
 
Back
Горе