• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Инструменти, с които се набиват отвори за панти.

  • Автор на темата matrix
  • Започната на

matrix

V.I.P
Регистриран
10/3/12
Постове
82
Резултат от реакция
43
В близкото минало се използвали панти за врати и прозорци, които се поставят в предварително направен процеп със специален инструмент. Инструментите представляват това
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
. А пантите са като тези на снимката
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
. Инструмента се поставя на белязаното място и се чука върху него с чук. Самото дърво се смачква под натиска на ударите и се получава процеп, където се поставя пантата и се заковава в двата отвора с гвоздеи без глави. Преди да поставим пантата отбелязваме мястото на отворите, от страната, на която ще ковем гвоздеите.
 
Преди да почнеш да набиваш инструмента(длетото) фриза се стяга със стяга,иначе се пука.
 
Пука се ако инструмента за набиване на панти не е направен както трябва. Плоската част не трябва да е под конус.
 
Доколкото помня, това се наричаше ангропатник, от ангропатни панти. Някакъв кошмар е за работа. Не че се пука дървото, както е казал колегата по горе, долната част се прави малко по дебела, ама вратата или прозореца нямат никаква възможност за прогонка от пантите. Както ги сложиш и така си остава вратата. После трябва да я стържеш от към бравата за да я оправиш. Все пак в къщи вратите от 40 години са с такива панти и все още на са паднали :cukoo: . Не знам Такъв обков дали все още е в производство и продажба.
 
Аз го знам като пантило.Инструмента прави майстора,некачествен инструмент некачествена и работата.С абна и крива тесла и пирон не можеш заби.
 
Back
Горе