• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Изработка на кухненски плотове/плотове за баня от акрилен камък

HI_MACS_LIN

Потребители
Регистриран
10/10/13
Постове
9
Резултат от реакция
4
Местоположение
София
Здравейте! Нов съм във форума. Надявам се, че повечето от Вас са чували за материала формован/акрилен камък LG HI-MACS и че същият предизвиква интерес у Вас като материал за изработка на мебели! За тези от Вас, които не са чували за него, ще се радвам да отговоря на въпросите Ви или да бъда полезен със съвети!
Аз съм част от екипа на 3SD ( - ) - официален вносител и дистрибутор на акрилен / формован/ камък LG HI-MACS за България. Ако мога да бъда полезен с нещо, ще се радвам да съдействам!

Накратко за материала:

Формовинят камък HI-MACS®, наричан още акрилен камък (съществува и технически камък HI-MACS, който обаче е с други качества и не се термо-формова) е синтетичен материал, състоящ се от 70% естествени минерали (алуминиев хидрооксид - ATH), акрилни смоли (полиметил метакрилат - PMMA) и естественни пигменти.

Акрилният камък HI-MACS® се произвежда във вид на плоскости или отливки по един съвременен технологичен процес, чрез който се постигат високи изисквания за безопасност и съответствие със съществуващите сертификати и стандарти за качество. Материалът се нагрява в един регулиран процес в две фази на термична обработка при висока температура. Тази втора фаза на термичният процес е това, което отличава HI-MACS® от останалите минерални материали и създава едно ново и по-здраво химично съединение при което се избягват всякакви структурни дефекти. Подобрената структура влияе на качеството на материала. Благодарение на тази модерна технология HI-MACS® има:

Повишена устойчивост на топлина
Повишена издържливост на удар
Повишена устойчивост срещу надраскване
По-добра UV издържливост
Подобрена термопластична моделируемост
По-голяма хомогенност
Повишена устойчивост на използваните в домакинството оцветители, киселини, мазнини и др. вещества.

Също така мога да Ви предложа презентация на материала пред Вас или Ваши клиенти, да Ви покажа мостри (можете да ги видите и на сайта ни), да Ви запозная с предимствата на материала пред техническия камък (хората често правят грешката да ги сравняват по цена, но това са материали с различни качества и от различен клас - нещо като Мерцедес сравнен с Москвич - да, акрилният камък е по-скъп от техническия, но за сметка на това има предимства, които техническите камъни не притежават ), изпълнени обекти в България и по света, а при проявен интерес да работим заедно, мога да Ви оставя мострени комплекти, каталози или след първи завършен съвместен обект цяло куфарче с мостри, като това на снимката по-горе, както разбира се и цени на материала.

Материалът акрилен камък се използва с най-различни приложения в интериорния дизайн и архитектурата - от кухненски плотове, плотове за баня, мивки за кухня и баня, корпусна мебел, стенни облицовки вместо теракот, фасадни облицовки на сгради, осветителни тела, изложбени щандове, декорни стени и др. Лепи се безшевно, като така се създават красиви практически монолитни детайли, не остават фуги между плоскостите на слепване, които да се зацапват. Не поема използваните в домакинството киселини, оцветители в храни, течности, покрива най-високите хигиенни стандарти. При изработка на кухненски плот или плот за баня от акрилен камък LG HI-МАCS и подлепване на мивка от къщия материал под плота, двете изглеждат като монолитен детайл и липсва фуга между тях, което означава по-малко замърсяване и чистене. За разлика от техническия камък, акрилният камък LG HI-MACS може да се термоформова, т.е. да се огъва чрез нагряване и да се получават сложни форми на Вашите мебели. Може лесно да се получи както огледален финиш, така и кадифен гланц на изработваните мебели. Драскотини и наранявания от ежедневна експлоатация или отчупване на парче от материала се ремонтират много по-лесно отколкото при технически камък или естествен камък. Материалът за разлика от технически камък се обработва с инструменти за дърво.
Много хора ни питат, дали това, че материалът се огъва при нагряване няма да е проблем с горещите съдове, свалени от котлона директно върху плота. Отговорът е не! Производителят LG препоръчва използване на подложка за горещи съдове, но ние от 3SD сме правили експеримент с горещ тиган върху плота и не е имало деформации. Трябва да знаете, че на плот с дебелина 12мм са му нужни над 30 минути двустранно нагряване на над 150 градуса, за да може въобще да се термоформова. Така че при правилно изпълнение, монтаж и експлоатация според предписанията на производителя, горещата фурна или съдове не са проблеми за плота от акрилен камък.
Налични са и четири цвята акрилен камък пропускащи светлина. Можете да ги видите на страницата на Solid Surface Solutions & Design (3SD) или на живо, ако се свържете с нас.

Линк към нашия сайт, където можете да получите повече информация за материала, снимки на обекти, както и за гамата от услуги, предлагани от фирмата ни:

Ако имате въпроси, моля пишете ми на lin@3sd.eu или ползвайте формите за контакт на сайта ни , ще се радвам, ако мога да Ви бъда полезен! Също така ако пропусна нечий въпрос тук и желаете да се включа отново, за да отговоря, моля пишете ми на пощата!

Публикувам и снимка на мостреното куфарче:
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Последна промяна направена от Модератор:
Здравейте, с какво лепило се лепи акрилния камък върху ПДЧ и при промяна на температурата камъка променя ли си размерите, т.е. свива ли се?
 
Съставът на акрилният камък е предимно акрилна смола и оцветители, а при гранитните цветове и 30% стрит естествен минерал. Всеки материал се разширява при нагряване, но ако мислите, че акрилният камък го прави подобно на стоманата, това не е така. При нагряване, зависи колко продължително и с каква интензивност разбира се(но трябва да е над 150 градуса и то двустранно над 20 минути), по-големият проблем би било изкривяването на повърхността. Някои клиенти си купуват само материал 6мм дебелина, смятайки да го обработват самостоятелно и за да спестят пари като си правят плот от него или го подлепват върху друг материал. LG, като лоялен спрямо клиентите производител не препоръчва 6мм дебелина за хоризонтални приложения, т.е. за изработка на големи, едроплощни, кухненски плотове. За тази цел се препоръчва дебелина от 12мм. Ние, както и LG също не поемаме гаранция на кухненски плотове от 6мм дебелина. А иначе при правилно боравене с материала, монтаж и експлоатация, гаранцията му е 15г. Възможно е изработка на някои по-малки плотове за баня от 6мм и то с изричното изискване за укрепване с вътрешна рамка или подлепване върху друг материал.
При лепене върху ПДЧ може да се избира между силикон или стандартните монтажни лепила. Техническите характеристики на материала са налични тук:
Конкретно по въпроса Ви за температурното разширение:
 
Последна промяна направена от Модератор:
Защо не препоръчвате 6мм камък за кухненски плотове и за по-големи хоризонтални повърхности? Клиентите го използват като самостоятелен материал ли? Т.е. без да подлагат или подлепват нищо под него? А ако е залепен върху достатъчно дебело ПДЧ като примерната схема по долу? Къде можемда видим примерни цени на материала? Размерите и декорите ги има на . И разполагате ли с някакви филмчета (може и от you tube) за самото лепене и обработка на камъка.
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Не го препоръчва производителят, за да е коректен спрямо клиентите. Ние като официални оторизирани търговци и монтажисти не го препоръчваме, за да спазим изискванията за правилен монтаж, както и гаранционните условия на материала. На може да се прочете коя дебелина от материала за какви приложения се употребява.
6мм са твърде тънки за едроплощни хоризонтални повърхности. Те се използват предимно за вертикални приложения, като по-леки от 12мм дебелина. Пример са стените в студиото на БГ ОН Еър ТВ.
Освен това, въпреки, че ще подложите ПДЧ, при един плот, подложен на топлината от фурна или котлони 1 час или повече, някой може ли да гарантира, че малката дебелина няма да се деформира от поеманата огромна топлина и да се отлепи от подложката си? 12мм са много по-стабилни и понасят нагряването безпроблемно.
Клиентите обикновено са склонни на компромиси, заради цената, само че подобни експерименти с по-малката дебелина при такова приложение, не само, че им костват гаранцията на материала, но и често им излизат по-скъпи и трудоемки за изработка, отколкото ако използват 12мм дебелина. Ако ще бъда разбран по-лесно, това е все едно да си купите една спортна кола, да я карате по офроуд терени и да очаквате гаранция скоро след това, когато тя се счупи.
Ако лепите един 3-4м дълъг плот върху ПДЧ, трябва да стане като вафла, т.е. да се притиснат на преса листовете, за да стане добро залепването и също така да има лепило/силикон навсякъде, по цялата повърхност, защото иначе представете си да падне една тенджера върху плота, на място, на което няма лепило/силикон между акрилния камък и ПДЧ-то. Какво ще се случи тогава? Ами... същото което се случва с теракотна плочка, която не е добре залепена към пода, когато върху нея падне някой чук или гаечен ключ... Не просто се олющва повърхностно, както ако е залепена правилно, а директно се отчупва на две.
Чувал съм за колеги, работещи с конкурентен материал, които в желанието си да спестят пари на клиентите, им правят плот от 6мм дебелина и когато той се деформира от топлината на котлоните, клиентите остават недоволни от материала и после съответната фирма не желае да работи с подобни материали. И това заради едни "майстори", които просто не си вършат работата добросъвестно или чисто и просто не разбират какво вършат.
Самото лепене не е нищо особено - трябва лепило със съответния цвят на плочите, достатъчна бройка щуцери и пистолет. Повърхностите за лепене и съседните им по ръб се почистват добре, за да не се оцвети лепилото от замърсявания и да не се вижда шевът, лепят се за 20-30 минути и после шевовете се шлайфат ако има нужда.Тук е показано, не е стъпка по стъпка, но ако потърсите в youtube има доста видеа по темата.

И за да ме разберете по-правилно за търсенето на евтини алтернативи - правим оферта, но клиентът от някъде си намира наполовина по-евтин китайски аналог. Решава да ползва него, разлива вино върху новия си плот, който понеже е евтин и некачествен, го поема като гъба, оцветява се непоправимо и после клиентът идва при нас, да попита, какво трябва да направи... Е, за съжаление не можем да отговаряме за по-евтините китайски алтернативи, затова единственото решение за въпросния клиент е да си смени новия и вече повреден плот с друг. Евтиното излиза по-скъпо, казват хората. Така е и с дебелината на материала.
Ние може да ви продадем 6мм и да си мислите, че сте спестили пари, но съгласете се, недобросъвестно е щом предписанията на производителя са такива, а и при перспективата да останете недоволни след време, по-добре да дадете повече пари за 12мм и да останете доволни, отколкото да си помислите, че сте направили икономия сега, която по-късно би ви излязла солена и с цената на разочарование от качествата на материала. А всичко това да се получи заради икономия на дребни суми и неспазване на указанията за експлоатация и монтаж. Ние не сме фирма-еднодневка, която гледа да продаде на всяка цена нещо на клиента, без значение, дали той ще остане доволен. По-добре да не продадем нищо, ако бъджетът на клиента не му позволява да купи подходящия материал, но да сме коректни с него, отколкото да продадем не това, което изисква дадената ситуация и да оставим клиента недоволен.
Актуален ценоразпис може да изпратя на пощата на всеки, който се интересува.
 
Последна промяна направена от Модератор:
здравейте, искам да попитам този акрилен камък става ли за на открито
 
Не го препоръчва производителят, за да е коректен спрямо клиентите. Ние като официални оторизирани търговци и монтажисти не го препоръчваме, за да спазим изискванията за правилен монтаж, както и гаранционните условия на материала. На може да се прочете коя дебелина от материала за какви приложения се употребява.
6мм са твърде тънки за едроплощни хоризонтални повърхности. Те се използват предимно за вертикални приложения, като по-леки от 12мм дебелина. Пример са стените в студиото на БГ ОН Еър ТВ.
Освен това, въпреки, че ще подложите ПДЧ, при един плот, подложен на топлината от фурна или котлони 1 час или повече, някой може ли да гарантира, че малката дебелина няма да се деформира от поеманата огромна топлина и да се отлепи от подложката си? 12мм са много по-стабилни и понасят нагряването безпроблемно.
Клиентите обикновено са склонни на компромиси, заради цената, само че подобни експерименти с по-малката дебелина при такова приложение, не само, че им костват гаранцията на материала, но и често им излизат по-скъпи и трудоемки за изработка, отколкото ако използват 12мм дебелина. Ако ще бъда разбран по-лесно, това е все едно да си купите една спортна кола, да я карате по офроуд терени и да очаквате гаранция скоро след това, когато тя се счупи.
Ако лепите един 3-4м дълъг плот върху ПДЧ, трябва да стане като вафла, т.е. да се притиснат на преса листовете, за да стане добро залепването и също така да има лепило/силикон навсякъде, по цялата повърхност, защото иначе представете си да падне една тенджера върху плота, на място, на което няма лепило/силикон между акрилния камък и ПДЧ-то. Какво ще се случи тогава? Ами... същото което се случва с теракотна плочка, която не е добре залепена към пода, когато върху нея падне някой чук или гаечен ключ... Не просто се олющва повърхностно, както ако е залепена правилно, а директно се отчупва на две.
Чувал съм за колеги, работещи с конкурентен материал, които в желанието си да спестят пари на клиентите, им правят плот от 6мм дебелина и когато той се деформира от топлината на котлоните, клиентите остават недоволни от материала и после съответната фирма не желае да работи с подобни материали. И това заради едни "майстори", които просто не си вършат работата добросъвестно или чисто и просто не разбират какво вършат.
Самото лепене не е нищо особено - трябва лепило със съответния цвят на плочите, достатъчна бройка щуцери и пистолет. Повърхностите за лепене и съседните им по ръб се почистват добре, за да не се оцвети лепилото от замърсявания и да не се вижда шевът, лепят се за 20-30 минути и после шевовете се шлайфат ако има нужда.Тук е показано, не е стъпка по стъпка, но ако потърсите в youtube има доста видеа по темата.

И за да ме разберете по-правилно за търсенето на евтини алтернативи - правим оферта, но клиентът от някъде си намира наполовина по-евтин китайски аналог. Решава да ползва него, разлива вино върху новия си плот, който понеже е евтин и некачествен, го поема като гъба, оцветява се непоправимо и после клиентът идва при нас, да попита, какво трябва да направи... Е, за съжаление не можем да отговаряме за по-евтините китайски алтернативи, затова единственото решение за въпросния клиент е да си смени новия и вече повреден плот с друг. Евтиното излиза по-скъпо, казват хората. Така е и с дебелината на материала.
Ние може да ви продадем 6мм и да си мислите, че сте спестили пари, но съгласете се, недобросъвестно е щом предписанията на производителя са такива, а и при перспективата да останете недоволни след време, по-добре да дадете повече пари за 12мм и да останете доволни, отколкото да си помислите, че сте направили икономия сега, която по-късно би ви излязла солена и с цената на разочарование от качествата на материала. А всичко това да се получи заради икономия на дребни суми и неспазване на указанията за експлоатация и монтаж. Ние не сме фирма-еднодневка, която гледа да продаде на всяка цена нещо на клиента, без значение, дали той ще остане доволен. По-добре да не продадем нищо, ако бъджетът на клиента не му позволява да купи подходящия материал, но да сме коректни с него, отколкото да продадем не това, което изисква дадената ситуация и да оставим клиента недоволен.
Актуален ценоразпис може да изпратя на пощата на всеки, който се интересува.
здравейте,интересува ме дали може да ми пратите ценоразпис на имейл и тел. За връзка . Имам някои въпроси относно услугите които предлагате. Предварително благодаря!
Доротея Джонева
doroteya.djoneva@gmail.com
 
Здравейте,
и аз бих искал да получа цени на лично съобщение.
 
Back
Горе