• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Избор на климатик

  • Автор на темата kobutan
  • Започната на

kobutan

Член на екипа
Администратори
Регистриран
30/3/12
Постове
329
Резултат от реакция
61
Местоположение
софия
Предстои тежка зима.Смятам да взема някакъв климатик.обаче какъв? стаята е малка, 5х3 м2, но там какъв тип да е, какви параметри да гледам не съм наясно.по много сайтове монтажа е 150 лв, така че ще се търси някакъв климатик на промоция.
какво ще ме посъветвате?
 
Гледай да е тих. Аз взех едно Фуджицу 9ка от Термоклима - Варна. За помещение 3,50 на 3,50 + външна и вътрешна изолация и PVC прозорец. Някакъв ужас е. Като падне температурата под 0 градуса и не се седи в къщи. Бучи ужасно много. Иначе за лятото бива.
 
e най-добрата марка климатици. също са хубави. Общо взето марковите климатици са тихи и топлят. Всичко друг е компромис.
На работата имаме някаква куча марка и когато температурите паднат драстично, той повече от +12 градуса не моге да направи в помещението, хем е голям.
 
Последна промяна направена от Модератор:
Това е добро . Колега Vision of life извинявам се но Daikin последните години не са това което са били, този е добър но и цената е трепач . Ако искаш по професионален отговор може да попиташ и тука , колегата Mega е от София и той може да направи оглед на място . Аз пазарувам от тука , много съм доволен купих три и чакам до седмица четвъртия, в момента работи в стаята 37кв.м. една 14-ка и се е кротнала на 120W, много икономични. И гледай да отдава 2,5-3,2W номинал на отопление или COP, APF колкото по високи толкова по икономични.
 
Последна промяна направена от Модератор:
благодаря, колега.да допълня само че стаята е с пвц дограма 5 камерна Inoutic,прозорци ол сийзънс. северна е и е вътрешна стая, няма изолоция.но от дограмата има конденз и поява на мухъл, въобще влажността е повече.
интересува ме какво означават нещата, които пише при климатиците, какъв енергиен клас да гледам, какви доп.функции.някои в вимакс пише че са повече за охлаждане, а аз искам предимно за отопление в студените зимни нощи.
например има един климатик панасоник евтин, какво ви е мнението за него - кое му е добро и кое не.въобще кое се сменя на климатика за да работи добре.
в работата има един, който духа, но нито топли, нито охлажда.не се използва често, тъй като съкратиха работещите в тази стая и на този климатик не му правиха профилактика и в момента само шум дига.
 
Toshiba RAS-10SKVR-E
Toshiba RAS-B10N3KV2-E Suzumi Plus
General Fujitsu ASHG09LUCA
Panasonic CS-E9QKE
Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZM-S
Hitachi RAK25PXB

Това което гледаш ти, е много неикономично и под -5 няма да те топли, а и старите панасоници не знам дали е този, но много и се чупели пружината на компресора. От горе споменатите hitachi i fujitsu са шумни за спалня, най тих е Mitsubishi, иначе всички ще ти свършат работа, и гледай да не си купуваш от технотата, а от специализиран магазин за климатици, там ще ти извършат качествен монтаж.И гледай да е инверторен и да отдава 2,5-3,2W номинал на отопление или COP, APF колкото по високи толкова по икономични. Ако си харесаш нещо от горните пиши кой точно.
 
И специализираните магазини не са много сигурни. Моя го монтираха Термоклима, остайха си ръцете. После не искаха и да си го оправят. Дойдоха, изляха му едно шише вода и си заминаха. Що народ се изреди след тях. Аз не разбирам от климатици, ама като чета по другите форуми май там работата е ако случиш и на късмет. Хвърляш парите и квот ти се падне.
 
Термо клима не се славят с добро име, във Варна добри и коректни са Климамаркет Ефендулов“ ЕООД и "Вулкан 2002" ООД.
 
тука ме уплашихте с тези монтажи.по принцип тия климатици са ми над лимита, смятах нещо до 1000 лв.ама то излиза че евтиното ще излезе скъпо после или няма да ми върши работа.от тия дето си дал най евтиния е 1350 лв по офертите, които набързо видях в нета.няма определен модел или друго, което търся.затова и питам във форума за да се посъветвам с хора, имащи опит и познания.май ще трябва да събирам повечко пари. гледам и изборите, там много говорят за санирането.каква беше далаверата там, всмисъл даваха преференции някакви хем за изолация, хем за климатик.ама кви бяха условията за това?
 
Климатика се изплаща всякак си. Както и да го мислиш. Аз със тоя боклук дето го вземах до сега не съм плащал по -вече от 90 лева ток. Преди с печка духалка съм стигал и до 150 лева и съм седял на студено. Вземи си нещо хубаво макар и да е скъпо и никога няма да съжаляваш.
 
Back
Горе