• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Прободни триони (зеге)

Аз не казвам, че няма да намери приложение, просто моето мнение е, че не е от машинките, без които не може.
 
Аз лично бих си го взел. Работя всичко и на всякъде. Много ще е удобно за покриви и беседки. Синята брада е прав в Англия всичко по къщите е от дървена конструкция, греди,шперплат дори в баните и ще върши перфектна работа. Макар че, ако си намеря приставка за бош ръчен циркуляр бих си я взел нея. С линеала се реже доста удобно.
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Последна промяна:
Според мен тази машинка ще се наложи.След година ще е доста популярно.Каква му е цената ?
 
Може ли някой да ме осветли по един проблем с моето зеге? Машината е парксайд, модел PSTK 800 B2. Проблема е че ми се струва че ножа ми се кълчи и криви среза. Има си лазерен лъч за водене, предварително е маркиран среза, водя машината по лъча и в един момент въпреки че движа направо, тя си подхваща среза нанякъде встрани, и наляво и надясно... ясно се вижда че ножчето ми се изкълчва. Ножовете също са парксайд, материала който се измъчих да режа е ламинат. Естествено, нищо фатално не е станало, первазите скриват всичко, но се вбесявах че трябва да гледам ножа какво прави и да режа бавно, вместо да си карам по лъча спокойно, каквато уж му е идеята. Та някой да има идея що аджеба така?
 
Не е първото зеге дето реже криво , а и щом един ламинат не можеш да срежеш спокойно представи си една мивка в кухненски плот да изрежеш какъв зор ще е . Ново ли е зегето ? С риска да ме наречете еретик основния проблем е марката :) ?
 
Ново е, това му беше първата задача... купено е отдавна и не беше ползвано досега. Принципно нямам много опит със точно този инструмент, затова реших да питам дали аз не греша нещо или не е нещо елементарно за оправяне.
 
Здравейте,не се тормозете много.Единствено прав ряз се получава при сложено чисто ново ножче.И вече зависи как го водите,колко сряза прави ще ви направи.Един път да го изгорите и край.Ние сме със синята серия на Бош,първите няколко мивки и котлони се получава,но после почва кривенето.Забелязал съм и нещо друго,с по-големи зъби на ножчетата,повече време изкарва да реже право.
 
Тоест, ако правилно ви разбирам, проблема е ножчето, а не машината? Таях такава надежда - може би от загряването се отвръща материала? А евентуално ако има някакви по-скъпи и качествени ножове?
 
Тоест, ако правилно ви разбирам, проблема е ножчето, а не машината? Таях такава надежда - може би от загряването се отвръща материала? А евентуално ако има някакви по-скъпи и качествени ножове?
Ами почти съм убеден,че не е от марката.Понеже освен с професионалната серия на Бош,съм работил и със Спарки.Сменя ли ножчето ряза е идеален.Но,не трябва водача и ролката да са разбити или с луфтове.Това забравих да спомена.Тогава и нов нож да сложите,няма да се случат нещата.Колкото за модела,пробвайте с на Бош Wood серията,има и със финни зъбци и с доста по-големи.Големите,Ви ги препоръчвам за плот.А във вашия случай,си вземете с по-ситни зъби,прави по-хубав ряза за пдч.Има с нормални зъби и с обратни.Разликата,че при нормалните зегето се води откъм гърба.С обратни зъби,зегето се води откъм лицето.
Автоматично сливане на постове:

Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения

Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Последна промяна направена от Модератор:
Плот не ми се е налагало досега да режа, но имам и кухня в плана, така че съветите ви са ми полезни, благодаря. Следващия ламинат смятам да режа с едно мъничко ръчно циркулярче пак на парксайд и бай мастар да го водя - зегето ще остане само за чупките, но въпреки това държа да реже право пущината... аз съм хобист и при мене проектите са много различни и непредвидими (заради което имам и инструменти купени за всеки случай, като това циркулярче).
 
Back
Горе