• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Бартер: дърводелство срещу писане на програма.

code2

Редовни
Регистриран
5/4/16
Постове
37
Резултат от реакция
6
Местоположение
България
Започнах писането на web базирана програма, чрез която за момента могат да се изобразяват сравнително прости 3D обекти, като например мебели.
Конкретно идеята ми е да развия програмата до пълноценен но специализиран в нещо 3d редактор. Идеята е готовите предмети да подлежат на параметризация, т. е. да се вижда как ще изглеждат, като им се сменят някакви параметри.

Тук съм записал видео като демонстрация на елементарен шкаф:
Трябва да сте регистриран за виждате видеоклиповете


Както се вижда може да се променя отварянето на вратата, дебелина на използвани плоскости, височина, ширина дълбочина, може да се променя ъгъла на гледане и дори приближава и отдалечава.

За момента след като се направят нещата (конкретния обект) може лесно да се подбират и гледат параметри.

Предложението което правя е следното. Ще съдействам за конкретен проект на някой навит дърводелец, като му напиша модела за негов вид изделия. От негова страна очаквам съдействие в реализацията на мой проект.

Да отбележа, че програмата която предлагам е web базирана. Няма нужда от опасни инсталации на компютъра си, но от своя страна няма и нужда да имате интернет, за да я ползвате. Просто записвате програмата която съм направил на диска и от него вече си работите.
 
Само дето клипа си виждаш само ти. Клипа не се отваря.... Няма достъп до него.
А може ли поне да видим твоя проект какво представлява за да може да се прецени срещу какво ще се осъществи бартера ?
 
Последна промяна:
Проектът представлява умален модел на холна секция. Колко умален - ами максимално, допускащ сглобяване със стандартни дърводелски техники.
На практика точното разположение на нещата още не съм го обмислил - това ще става с течение на времето. Отначало ще е един празен обикновен (миниатюрен) шкаф като показания на горното видео.
Нещата ще се движат точно на бартер принцип. Договаряме се - това допълнение по мини модела на секция ще го направя срещу допълнения по програмата, които да правят следните неща...
 
Ето вече видим клипа:
Трябва да сте регистриран за виждате видеоклиповете


Оказа се, че vbox7 не ми приемали клипа за публикуване, защото в заглавието и описанието съм ползвал съчетание "3D". А според правилата трябвало всичко да е написано на кирилица...
 
Искам да отбележа, че в момента разработвам активно тази програма, но засега не е насочена към мебелистика (свързано е с 3d модели, но с по-свободна форма). Така, че предложението временно не е в сила. Когато имам отново готовност за евентуално сътрудничество - ще пиша пак в темата.
 
Back
Горе