• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Навес над каравана

Ето показал съм кои греди за къде са.

Греди:
1/ 400 х 14 х 12 - 3 бр.
2/ 250 х 12 х 12 - 12 бр.
3/ 64 х 12 х 12 - 3 бр.
Ребра:
4/ 300 х 12 х 6 - 20 бр.

Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения


Хоризонталните греди под номер 2 ще се снадят над средните колони. Просто се допират една до друга и се снаждат.

Съветвам те да сглобяваш с дълги винтове, като ги навиваш направо отгоре.

OSB-то може да е 9, 11, 15 мм, каквото си решиш. Отгоре слагаш черна хартия и летви 3 х 2 см, които да сочат към земята, отгоре върху тях наковаваш напреки други летви 4 х 3 см. Това е ако използваш Ондулин.

Как сметна, че ребрата ще са през 1 метър?

Ето виж оразмеряването:

Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Много се извинявам и на двама ви. Подвел съм ви с неясно изразената молба - да покрия караваната /10 на 3 м./с навеса и да направя и около 5 на 5 пред нея /пред по-голямата врата. Всъщност си го представях като една голяма,обща конструкция, но благодарение на вас сменям плановете с мисля далеч по-разумни и може би по-лесни за реализация. По вашите схеми и размери на материала покривам караваната. Ако успея с финансите тази година
 
Ако успея с финансите тази година, ще пусна и един едноскатен 5 на 5 пред нея за верандата, пускайки го под стряхата на караванния. Ако не успея с парите, ще го отложа за догодина. Пак се извинявам за недоразумението, което причиних, указанията и схемите ви са прекрасни, ограмотяват и олигофрен като мен. А какъв размер винтове за дърво препоръчвате - 6 Х 200? Желая ви хубав уикенд, аз изчезвам на обекта, че този месец трябва да направя пода отвътре. Големи благодарности за отделеното време, внимание и търпение.
 
Винтовете, които ще навиеш през хоризонталните греди в колоните (винт, който влиза по дължината на гредата, трябва да е по дълъг, за да държи добре) трябва да са около 30 см дълги. Другите за ребрата и другите греди да са 22 см.
 
Вчера, като разгледах караваната, вече въз основа на схемите, установих необходимост от известна корекция, налагаща се от разположението на прозорците и вратите. Ще има ли проблем вертикалните греди да са по 5 на страна: между първа и втора - 2 м. разстояние, между втора и средна и между средна и четвърта - 3 м. разстояние и между четвърта и пета - пак два метра разстояние? Налага ли това употребата на материал с по-големи размери /по-голяма дебелина/ от посочените вече? Благодаря предваритено.
 
Като гледам прозорците по скоро ти трябват 4 греди. Две от края и две между вратите на еднакво разстояние.
 
По принцип - да! Но на снимките не се вижда добре една малка подробност. Долу, под малкото средно прозорче, от двете страни на стърчащото парче мрежа под шпакловката, има два ревизионни капака. Там са ми комуникациите и достъпа до ВиК. Неприятно е, но заради тях трябва да преместя планината, а не Мохамед. Предпочитам средната греда да минава пред прозорчето на банята - то и без това се отваря само отгоре и навътре. Иначе сте напълно прав.
 
Наистина, май е по добре да преправя ревизиите. Най-малкото като пари ще е по-добре. Ще поогледам следващия път по-подробно този вариант.
 
Е ми имаш достатъчно време. Изтегли си програмата . Сложи фургона с прозорците и отгоре навеса и ще намериш най оптималния вариант за теб. Така и така си се захванал.
 
Ще има ли проблем вертикалните греди да са по 5 на страна: между първа и втора - 2 м. разстояние, между втора и средна и между средна и четвърта - 3 м. разстояние и между четвърта и пета - пак два метра разстояние? Налага ли това употребата на материал с по-големи размери /по-голяма дебелина/ от посочените вече?

Не се налага използването на материали с други размери.
 
Последна промяна:
Ето какво ще представлява конструкцията. Ще я оразмеря и ще я кача тук.

Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения


Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Здравейте,
Това е първият ми пост, следя темата защото смятам да построя подобен навес над каравана. Имам въпрос по конструкцията на снимката. Грешно ли ще бъде, ако двете хоризонтални греди които заедно правят 5 метра дължина се качат върху 3 метровите ? Струва ми се че така ще се опрости работата, защото няма да се наложи да се скосяват краищата на 3 метровите напречни греди. Също бих искал да попитам колко трябва минимум да е ъгъла на ската тъй като караваната ми е на Щъркелово гнездо до Самоков и зимата понякога си понатрупва сняг.
 
Грешно ли ще бъде, ако двете хоризонтални греди които заедно правят 5 метра дължина се качат върху 3 метровите ?

Това е правилния начин, както е показан на снимката. Вие може да си го променяте както искате на ваша отговорност.

Наклон за цигли минимум 18°

Ето една таблица за ориентиране.

Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Back
Горе