• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Сравняване на инструментите на pro100 и KitchenDraw

  • Автор на темата Vlado
  • Започната на
Много бих се радвал хора който се занимават с да направят тема в раздела на проекти и реализация направени с програмата. Така ми се струва ,че с изложени проекти и особено тяхната реализация доста хора ще добият престава и сами ще се насочат към дадения софтуер. Не мисля ,че правилния начин е да спорим кой е по и кой е най, то всички знаем кой е най но не всеки може да си го позволи и има нужната грамотност. От доста време се чудя защо в някой раздели за мебелен софтуер няма тема за проекти и реализация. Ако се замислим най раздвижената тема е при Pro100 и от там хората се насочват поради липса на друго изложение.
 
Всеки е свободен да пуска каквито теми иска.
 
Инсталирането на Kitchendraw си стана жива мъка. Пък и до кога ще работи на твоя компютър не се знае. Аз лично не бих отделил толкова време и нерви да се занимавам с подобна програма. За това всеки се насочи към друг софтуер и оставиха толкова популярния Kitchendraw.
 
Двете програми са горе-долу еднакви по възможности.Едни инструменти са направени по добре в едната програма, други в другата.Изучавал съм доста време и двете и всяка програма си има предимства и недостатъци.Мнението за даден софтуер е субективно,така че всеки сам да си избира с кое да работи.За да се сравнят две програми трябва да се сравнят всичките им инструменти и дори и кракването им ако щете.Защото с КД това е сериозен проблем и доста хора си изпатиха като в един хубав ден програмата им спря да работи и не можаха да представят пред клиент идеите и проектите си.Доста такива случаи имам на хора, на които съм помагал да продължат да работят в програмата.Аз с програма, на която не мога да разчитам на 100% не желая да работя, независимо от кръга от познати, които имам и които веднага биха ми оправили проблема с КД, ако сам не мога да се справя с него.А какво остава за хора, които не могат да се справят сами и няма на кой за разчитат? Не всички пишат по форуми, нали?Така че ако желаете да сравнявате нещо според мен би трябвало да се даде една задача и да се види в двете програми от 0 или с използване на библиотаката в про100 как се справят двете програми, ако щете и смятане на себестойност и предаване към разкрой или само проект и визуализация.А и пътя към две хубави картинки на кухня може да бъде доста различен и с едната да отива повече време и ресурси, отколкото с другата.Та не е важен само крайния резултат.
 
Ако искате да започваме сравнението между двете програми.Така по лесно другите колеги ще добият представа за едната или другата.Аз си казах мнението за тях и че ако ги сравняваме по добре да сравняваме инструментите им и начина на работа, а не само качеството на рендера.Аз за трендера им не мога да кажа нищо, има си доста настройки и осветления и не мога да гадая коя е по добра в това отношения, още повече че новите КД 7 и про100 6 именно рендера е подобрен.Всяко мнение е субективно и не означава, че и другите трябва да са съгласни.Пиша едно, някой не му харесва - показва че не съм прав и така се учим.Обаче българина е странен - да обидиш жена му не се сърди толкова, колкото ако напишеш нещо лошо за любимата му програма.А идеални програми няма.Според мен щом си избрал дадена програма значи тя ти харесва най много от всички и би трябвало да обсъждаш повече това, което не ти харесва в нея или не е направено както трябва.Разработчика да се сърди и да си взима поука, все пак той ни продава програмата и ние имаме право да критикуваме , за да стане още по добра.Това че у нас софтуер малко се купува не означава че не може да обсъждаме и да си казваме мненията.И пак да няма сърдити старчета, обидени и да приемат за лична обида нещо казано против "тяхната" програма.Аз имам работещи КД 5 и про100 5.Най новите версии особено на кД 6,5 и 7 и про100 6 не съм ги разглеждал подробно, така че ще ме поправяте като бъркам.
 
Мен специално ме интересува, защо тук няма изложени проекти с други програми. Как може само да влизат потребители да черпят инфо. а после да не искат да покажат какво са създали с подкрепата на даден форум.
 
Манталитета на Българина - гепим и бягаме.
 
Нов съм във форума, но личното ми мнение е, че Pro100 е много по-подробна. Направих проект за кухня на Kitchen Draw 6.5 и не можах да го довърша защото и "изтекоха" часовете за свободно ползване...! Подкарването и отново не стана въпреки многото четене!
Съответно след Uninstall ми изтри и проекта..
 
Инсталирането на Kitchendraw си стана жива мъка. Пък и до кога ще работи на твоя компютър не се знае. Аз лично не бих отделил толкова време и нерви да се занимавам с подобна програма. За това всеки се насочи към друг софтуер и оставиха толкова популярния Kitchendraw.
И аз се блъскам с този проблем от доста време, но съм свикнала с тази програма и продължавам да се мъча.
 
Back
Горе