• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Шаблон за плотове

  • Автор на темата gentaco
  • Започната на
Пуснах проба и всичко е наред. Трябва да намеря мдф и да пусна един шаблон, който да го пратя за проба на някого.
 
Искаш да кажеш, че твоя който си направил като го наложиш върху оригинала е точен. Ако е така значи става.
 
Направих част от шаблона за проба, за да видя като го завъртя огледално дали ще съвпаднат отворите. Пробата я правих на фазер.
 
Съвпадат. Това е когато обработвам шаблона от другата страна и рутера прави леглата за главите на щифтовете.
 
Съвсем сериозно ви питам. Колко човека ще искат шаблон? Пишете тук в темата. Естествено първо ще бъде тестван и след това ще го получат желаещите. Да видя дали си струва да купувам цял лист мдф.
 
Един за мен задължително.
 
Само да вметна нещо.Аз харесвам тази сглобка,но по обекти,почти не съм я ползвал.Шаблона трябва да е от нещо здраво(гетинакс,пластмаса или нещо подобно),който е работил с обер фреза,знае е,че лагера на фрезера,износва шаблона.Другото,което е,ако е възможно правете отворите на сглобките проходни.Ако се издълбае изцяло отвора,се нарушава здравината.Аз продължавам да слагам свързваща лайсна,особено на работния плот,удължава живота на плота според мен

Здравейте,колеги!
Колегата греши с правилното използване на този шаблон. НЕ се използва фрезер с лагерче. Използва се приставка,която е обикновенно в комплекта на новите фрези,но винаги съм затривал още в началото,защото не знаех за какво се използва. На снимките съм снимал шаблона,с който разполагам сега (сменил съм няколко),прав фрезер с 12мм опашка (минимум 50мм режещ ръб),фрезерът и приставката. Добавих и един от резултатите.
 

Прикачени файлове

  • unnamed2.jpg
    unnamed2.jpg
    326.1 KB · Прегледи: 81
  • unnamed1.jpg
    unnamed1.jpg
    408.6 KB · Прегледи: 78
  • unnamed.jpg
    unnamed.jpg
    754.3 KB · Прегледи: 80
  • WP_000655.jpg
    WP_000655.jpg
    513.2 KB · Прегледи: 75
Последна промяна:
Вече над 5 години правя това нещо, шаблони има тук, взех си мия от тека за около 240 или 200 лв бе (забравих), салекс също имат, но са им по-скъпи. За тези които искат да правят това нещо трябва да са наясно, че монтажа на кухня може да се удължи с един ден според кухнята (дали на Г или на П). Към шаблона може да се закупят и вакум лапи за да държи шаблона или трябва да има стеги с дълги рамена, вакума пък държи само на гланц. Аз се учих от ютуб, първата ми кухня я правих два дни (3 сглобки), мъката бе голяма. Имайте предвид и друго нещо много важно, ако са криви стените шаблона няма да ви спаси, започва една играчка и шкурене на ръка... също така трябва да имате лепило на което да имате доверие... други неща с което се сблъсквам са кривите плотове, но имам достатъчно опит за да знам какво да направя. При работата с този шаблон ако направиш някаква грешка и сменяш плота.
 

Прикачени файлове

  • DSCF0936.JPG
    DSCF0936.JPG
    582.8 KB · Прегледи: 75
  • 3.jpg
    3.jpg
    140.9 KB · Прегледи: 75
Back
Горе