• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Шаблон за плотове

  • Автор на темата gentaco
  • Започната на
Не влизам в спор но аз до сега ги заоблян с 8мм опашка и дължина на фрезера 60мм с дебелина 16мм закупен от магазин Тека. Фрезите са ми две. Една мощна Раидер 1200в която я ползвам обикновено за отвори на панти поради простата причина ,че катоя поткарам няма спирка .Този Райдер е от първите и е доста здрав и Макита 710в. за всякакъв вит заобляне и изрезване на криволинейни детаили с дебелина до 55мм. порди простата причина че фрезера ми е толкова дълъг.Такаче и с по-слаба фреза пак щего направя въпрос на подаване на издалбаването. Погледни някое клипче,че се дълбае на части.
 
Мога да дам моя шаблон на човек който може да го копира но няма да е лесно изикват се много проби.
То копиране чрез оберфреза ръчна върви по детайла, не мога да разбера как така няма да е точно. Нестава на въпрос за CNC рутер който се вкарва през програма и може да даде отклонение
 
Съгласен съм че се подава на части.Моето мнение е че трябва фрезера да е с дебела опашка с оглед на безопасност-поради високите обороти вероятност за скъсване.Аз работя с СРАРКИ 2000w.Шаблона го имам от 4 години споделям тънкости и недостатъци на които да се обърне внимание с цел да се избегнат последващи ядове.
 
Колега vasil62, зависи по колко ще му подаваш на инструмента. Аз на рутера използвам конусни фрезери с връх 0.2 мм и обороти на шпиндела 17 000, и всичко е нормално.
 
Съгласен съм. Споделям това което аз правя и съм гледал как го правят тези които са направили шаблона.
 
Само да вметна нещо.Аз харесвам тази сглобка,но по обекти,почти не съм я ползвал.Шаблона трябва да е от нещо здраво(гетинакс,пластмаса или нещо подобно),който е работил с обер фреза,знае е,че лагера на фрезера,износва шаблона.Другото,което е,ако е възможно правете отворите на сглобките проходни.Ако се издълбае изцяло отвора,се нарушава здравината.Аз продължавам да слагам свързваща лайсна,особено на работния плот,удължава живота на плота според мен
 
Хората, които имат шаблони, да качат чертеж правен на ръка ако щете, може и снимка с размери на всеки отвор от шаблона по ширина и дължина. Трябва да знам точното място на всеки отвор в шаблона.
 
ако е възможно правете отворите на сглобките проходни.Ако се издълбае изцяло

Колега, тук малко си противоречиш. Проходен отвор е когато е открай докрай.
 
Намерих един по-функционален шаблон.

Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 

Прикачени файлове

  • inst_1002.pdf
    757.4 KB · Прегледи: 41
Това добре а размери за програмата.
 
Някой ако ми свали размерите на отворите ще е добре.
 
Back
Горе