• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Авторска програма за разкрояване

Статус
Заключена.

vision of life

Член на екипа
Приятели
Преводачи
Регистриран
9/3/12
Постове
5,049
Резултат от реакция
1,776
Местоположение
България
Пускам тази тема по молба на колегата Миленк.

Прогрмата е Excel -ски файл, който спомага при ваденето на размерите на шкафовете.

Колегата ще Ви обясни по-подробно как се работи с програмата.
 

Прикачени файлове

  • Shkafcheta_promeneni 3.zip
    1.4 MB · Прегледи: 92
автора е milenk,програмата е екселски файл и работи с макроси.ако сте ги забранили отивате в tools - macro-security и слагате на ниво медиум - така при отваряне на файл ви пита да разреши или не макросите.разрешавате ги!
след това въвеждате параметри - габарити на шкафа, бр врати, височина на крачета и останалите, цъкате на картинката на нужния шкаф и излиза списък с всички детайли с размерите им направо за въвеждане в програма за разкрой.за повече въпроси към автора пишете тука, колегата milenk ще се радва да ви отговори.
от мен само:
благодаря ти, милене!
 
Това само на Майкрософт офис ли се подкарва или може и на другия?
-след като се появи списъка с детайлите как да се съхрани, при мен опциите са няколко, като таблица, текст.....?
-на кои програми за разкрой е изпробвано ?
-най-вероятно ще трябва да се напише някякво упътване със по-специфичните моменти защото това е полезно нещо и ще има доста въпроси.
 
Последна промяна направена от Модератор:
Таблицата е правена на Майкрософт офис 2003 и резолюция 1024х768. Така запълва целия екран. Пробвал съм дистанционно на друг комп с по-висока резолюция също си работи, но таблицата е по-малка. Преди да започнете работа с таблицата минете с курсора на мишката по клетките във втората колонка и прочетете внимателно подсказките. Понеже забелязах,че ако файла се отвори на офис по-нова версия от 2003 има проблем с визуализирането на картинката на избраното шкафче при показването му в разкроя на детайлите. Затова оправих този проблем и добавих изчисляване на приблизителната стойност на шкафчето по зададени цени на материалите и обкова. Не зная каква Ви е цената за труд при изработването на дадено шкафче и не е добавена към стойността на шкафчето. Ако желаете не е проблем и това да се оправи, но трябва да ми дадете някаква стойност за труд.
Направих Ви и малко видео как се работи с таблицата. ( не е доизкусорено, но се разбира за какво иде реч :) )

Качил съм Ви доработените и актуални файлове тук:

За Office 2003 -
За Office 2010 -
video Help -


Желая Ви ползотворна работа и пълни КЕСИИ drqmka
 
Доразвих файла като добавих нови възможности.. Изработва се разкрой на всички видове кухненски шкафове с един клик на мишката. От настройки за всеки нов проект се нанасят нужните ни данни и след това само се избира шкаф от картинките.
Съставя се списък на детайлите и опис на шкафовете като директно може да се разпечата и даде за разкрой. По желание от проекта има възможност за премахване на шкафчета.

Трябва да сте регистриран за виждате видеоклиповете
 
Последна промяна направена от Модератор:
Стойността за труд не може да е константа. Затова добре би било да има възможност да се добави през коефициент. Виждал съм бившия ми шеф да смята с подобна таблица. Има отелно квадратче "Коефициент" и там си пишеш съответната стойност съобразно сложността на изпълнение.
Т.е. ако си задал материалите прдварително с цена.....пишеш коефициент "2" и цената се удвоява.....гледаш.....не ти харесва, пишеш "2,5" и си щастлив. Единственото неудобство е ако се въведе и обкова.....ще се преизчисли и той.
 
Моля занимаващите се професионално с изработка на кухненски шкафове да споделят как правят шкафа с вградена фурна над плота. А също така и ако има ниша за микровълнова. Срещам малко затруднение в изчисляването им и поради това не мога да финализирам програмата за шкафовете.
Да предположим следния вариант:
1. Височина до горния край на плота 900 мм.при крачета или цокъл -100 мм.
2. Височина на гръбчето - 600 мм и дебелина на плота 40 мм
Сметката е следната:
а) Горните шкафове са на височина 1500 мм от пода - с някаква височина
б) Долните шкафове са с височина 900-40 или 860 мм и в зависимост от това дали ще бъдат с цокъл или крачета се изчислява височината на страниците 860- дебелината на канта , или 860- 100- дебелината на материала да речем 18 = 742 мм.
Шкафа за вградена фурна с надстройка трябва да е 1500 мм за да има симетрия с останалите шкафове по хоризонтала и височината от която започват горните шкафове.
Та споделете как правите тези шкафове. С каква дълбочина .... Какво има над тях ... Ако има горно шкафче с дълбочината на този шкаф ли е или като другите горни.... Всякакви обяснения ще ми помогнат.
Благодаря на отзовалите се.
 
За Office 2003 -
За Office 2010 -
video Help -
Защо няма файлове в DOX
 
Имам готова картинка на колонен шкаф за фурна и микровълнова. Фурната се намира над чекмедже. Не знам какво имаш в предвид над плот. Микровълновите печки за вграждане са малко особени. Всяка е с собствени размери. Давам ти Аутокадския файл да си измериш нещо ако ти трябва и ПДФ-а. В ПДФ-също са добавени и слоевете. Могат да се включват и изключват ако има нужда. Този шкаф е изпълняван и гарантирано става.
 

Прикачени файлове

  • Шкаф колона.zip
    101.1 KB · Прегледи: 21
  • Drawing11-Лист2.pdf
    35.5 KB · Прегледи: 19
Пробвай сега
 
2003 -
2010 -
Видео -
 
Статус
Заключена.
Back
Горе